Příběh Roots BBQ

Vraťte se s námi do časů poctivého jídla

VYLADĚNÍ SUROVIN, PŘÍPRAVY A CHUTÍNavazujeme na 150leté české postupy.

Než jsme otevřeli Roots BBQ, rok a půl jsme studovali knihy, videa a původní receptury, pořídili takzvaný smoker, který je ideální na pomalé uzení masa, a uzení samotné ladili k co nejvyváženější chuti.

Otestovali jsme různé druhy dřeva a jejich chování v zimě i v létě, ovládli práci s ohněm a jeho rovnoměrným udržováním během celé fáze uzení a vyladili suroviny v menu tak, aby spolu dokonale ladily.

Proč to všechno? Protože věříme, že ani v dnešní zrychlené době nedokáže nic nahradit poctivou 14hodinovou přípravu masa na ohni a kouři.

MÁME ZKUŠENOSTIV gastronomii už jsme něco zažilix

Náš gastro guru – Tomáš Drastík – do Roots BBQ přinesl své zkušenosti s rozjížděním nových gastronomických projektů a s jejich provozem od farmářských trhů přes food festivaly až po fine dining restaurace.

S Tomášovým kuchařským uměním jste se mohli setkat v pražské restauraci George Prime Steak, dále působil jako tvář a tvůrce menu v projektu Extrémní Catering v rámci Prima Fresh festivalů nebo jako šéfkuchař Husích Jater Foie Gras F. Töpfera.

Nyní se naplno věnuje naplnění svého dalšího gastronomického snu – návratu k tradičním hodnotám a postupům v přípravě toho nejlepšího masa, jaké můžete ochutnat široko daleko.

ROOTS BBQ DNES A ZÍTRARozvoz vnímáme jako odrazový můstek.

Naše barbecue si dnes můžete vychutnat každý všední den s dovozem až domů nebo do kanceláře a na food festivalech a jiných akcích, kterých se během roku účastníme.

Plány ale máme mnohem ambicióznější a už pracujeme na tom, abyste si brzy mohli Roots BBQ objednat přímo v našem vlastním pražském bistru.

Přihlaste se o novinky a jakmile bistro otevřeme nebo pro vás budeme mít další chutné zprávy, napíšeme vám!